Francezët bombardojnë kryeqendrën e Shtetit Islamik!

francezet bombardojne isisinPakala, 15 nëntor 2015 – Avionët francezë kanë nisur bombardimet në kryeqendrën e të ashtuquajturit Shteti Islamik, njoftoi një burim nga Ministria franceze e Mbrojtjes.
Mësohet se avionët francez kanë goditur qytetin sirian Pakala, me të paktën 20 bomba. Në skuadrën franceze janë përfshirë 10 avionë luftarakë, të cilët kanë goditur qendrën e kontrollit dhe administrimit të xhihadistëve, si edhe qendrën e furnizimit dhe trajnimit të ushtarëve. Ky është sulmi më i madh që Franca ka ndërmarrë në Siri deri më sot, duke shfrytëzuar bazat franceze në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe në Jordani.

Leave a Reply