Ndahen shpërblimet Nobel për Letërsi

Ndahen shpërblimet Nobel për Letërsi

Stokholm, 10 tetor 2019 – Оlga Тоkarçuk dhe Peter Handke janë fitues të shpërblimit Nobel për Letërsi. Lajmin e ka bërë të ditur vetë institucioni në fjalë, përmes një postimi në rrjetin social, Twitter.
Letrarja polake, Olga Tokarçuk ka marrë shpërblimin e vitit 2018 për Letërsi, ndërsa mirënjohja për vitin 2019 i është ndarë austriakut, Peter Handke.
Kësisoj, shuhen shpresat për Kadarenë, për të cilin është thënë se e meriton këtë çmim të rëndësishëm në fushën e letërsisë.