Dështon sërish zgjedhja e nënkryetarit për minoritetet!

kuvendi dragash minoritetetDragash, 30 qershor 2015 – Edhe pse ka kaluar, pothuajse gjysma e mandatit të pushtetit aktual në Dragash, edhe sot ka dështuar të zgjidhet nënkryetari i Komunës për komunitetet pakicë. Kjo, sepse tetë këshilltarët nga treva e Gorës nuk po arrijnë të merren vesh se kush të nominohet për këtë post, e që më pas kryetari i Komunës, Salim Jenuzi, ta propozojë para këshilltarëve në Kuvendin e Komunës së Dragashit.
Në mbledhjen e sotme të Kuvendit ishte paraparë me rend dite që të zgjidhet nënkryetari për komunitetet pakicë, por në çastin e fundit ka dështuar kjo, pasi këto komunitete nuk i janë përmbajtur një marrëveshjeje që kishin pasur paraprakisht, e që përmes Komitetit komunal për Komunitete i kanë propozuar kryetarit Jenuzi që ta fusë në rend dite edhe këtë procedurë. Në tentimin e fundit, menjëherë pas konstituimit të pushtetit që doli nga zgjedhjet lokale, këshilltarët minoritarë kishin propozuar dy emra dhe, gjatë votimit rezultati ishte 4 me 4.
Që atëherë, kryetari Jenuzi ka mbetur në pritje të një ujdie të partive minoritare, duke iu premtuar se, po u morën vesh mes vete, do të thirr edhe mbledhje të jashtëzakonshme për ta jetësuar propozimin e tyre, por deri më tani nuk u morën vesh partitë nga Gora.
Kryetari Jenuzi kishte marrë kërkesën për ta futur në rend dite, por sot ishte njoftuar se minoritarët nuk i kanë mbetur besnik asaj marrëveshje që kishin arritur në takimin e Komitetit për Komunitete, duke kërkuar që ai emër nga kjo marrëveshje, për të cilin Radio Sharri ka kuptuar se bëhet fjalë për Nuhia Tairovcin, të mos propozohet. Kryetarit Jenuzi nuk i mbeti zgjidhje tjetër, pos të deklaroj sot para këshilltarëve se nuk ka asnjë propozim nga minoritarët dhe kjo pikë të shtyhet, deri kur të arrihet marrëveshja mes partive nga Gora.

Leave a Reply