Pse mbrojta e mjedisit nuk është prioritet i qeverisë?

intervista ferid aganiPrishtinë, 16 janar 2015 – Ministria e Mjedisit është plotësisht e kënaqur sa i përket standardeve mjedisore, të cilat projekti “Kosova e Re” do t’i plotësojë. Teknologjia e cila do të zbatohet në këtë termoelektranë është më modernja, duke siguruar një efiçiencë prej 40 për qind, të nxjerrjes së energjisë nga thëngjilli.
Kështu thotë ministri i Mjedisit dhe i Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, i cili shton se kjo termoelektranë do të ndikojë që sa më shpejt të bëhet dekomisionimi i TC “Kosova A”, dhe po ashtu edhe zvogëlimi i kapaciteteve të termoelektranës “Kosova B”. Kjo do të ndikojë edhe në cilësinë e ajrit, shprehet optimist Agani. Më gjerësisht në – Ekonomia Online.

Leave a Reply